Over ons Blog Contact
examens

10 voordelen van de examenperiode

“Elk nadeel heb z’n voordeel”, het zijn de bekende woorden van de Nederlandse ex-voetballer Johan Cruijff. Hoewel weinig studenten staan te springen om te blokken, kan je zelfs de examenperiode door een roze bril bekijken.

Lees verder...

Gepost door Kathleen in examens - reageer als eerste


examens

De breinvraag

Hoe werken jouw hersenen? Word je een hardere werker door mindfulness? Hoe los je problemen echt creatief op? Elke maand vraagt Pienternet aan jongeren welke breinvraag hen bezig houdt. Jij beslist mee welke antwoorden we moeten uitzoeken. Check de poll in de rechterkolom!
Mary Owusu (22) worstelt zich door haar examens anatomie, microbiologie, psychologie en andere cursussen van het eerste jaar Verpleegkunde aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Wat zijn haar studeergeheimen?

image

Lees verder...

Gepost door Kathleen in examens - reageer als eerste


examens

Je hersenen zijn geen spier, maar een orgaan. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt trainen. Zowel studenten, werkenden als ouderen doen er goed aan te beseffen dat hun brein geen statisch orgaan is dat beetje bij beetje minder presteert. Nee, als je je hersenen voldoende en op de juiste manier aan het werk zet, dan krijg je daar een beter functionerend brein voor in de plaats. Hier zijn twaalf tips voor een prima getraind brein:

Lees verder...

Gepost door Kathleen in examens - reageer als eerste


blog

De breinvraag: “Hoe reageren onze hersenen op online informatie?”

“Als ik een artikel op het web moet lezen, blijf ik af van de hyperlinks”, zegt Timothy (24). “Eenmaal je daarop begint te klikken, verlies je een zee van tijd. Zo’n tekst moet je toch wel anders aanpakken dan een tekst op papier.” Hoe reageren onze hersenen op online informatie? Lezen we die anders dan boeken, kranten of cursussen?

image

Lees verder...

Gepost door Kathleen in blog - 1 reactie


Pagina 5 van 24 - « Eerste  <  3 4 5 6 7 >  Laatste »

Wie zijn we?

Met Pienternet blijf je op de hoogte van nieuws over studeren en werken. Je vindt er materiaal voor je schoolwerk en hulp bij studie- en jobkeuze.

Meer over ons
Kant & klare lesmappen

Bezoek de schatkamer van Pienternet: kant-en-klare lesmappen die je kan gebruiken in de klas, voor een spreekbeurt of gewoon om het beter te weten.

lesmappen

Nieuws

22 oktober 2015
Elektronische leeromgeving volgens studenten niet efficiënt

De online leerplatformen waar hogescholen en universiteiten gebruik van maken, vallen niet steeds bij studenten in de smaak. Een gebrek aan gebruiksvriendelijkheid en onduidelijkheid wordt…

9 maart 2015
Trekt regulier onderwijs lessen uit succes van tweedekansonderwijs?

Is het succes van tweedekansonderwijs toe te schrijven aan de andere aanpak? In het Antwerpse ‘Toekomstonderwijs’ kiezen ze er bewust voor om iedereen een aangepast…

Zoeken

Vakantie!

-17704 dagen tot de

Poll

Pienternet wordt niet meer geupdatet: halen we de site beter offline?